Sejur schi bulgaria
Camera 1
+ Adauga camera
Varsta copiilor la
data plecarii?
Aplica
Camera 2
+ Adauga camera - Sterge camera
Varsta copiilor la
data plecarii?
Aplica

Sejur Schi bulgaria


Statiunea BANSKO
Statiunea este situata n sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia, la poalele muntelui Pirin, aflat sub protectia UNESCO. Bansko reprezinta o combinatie inedita ntre peisajele de vis, atmosfera romantica degajata de orasul vechi (ca atractii se identifica monumentele culturale si colectia de icoane ale scolii Zograf). Zona este renumita pentru bucataria traditionala, tavernele animate (peste 200 doar n statiune) si folclorul autentic. Iarna se instaleaza din decembrie si pna n mai, temperatura medie n luna Ianuarie fiind de minus 2 grade, cu ninsori abundente, care asigura un strat constant de zapada, ce poate ajunge pna la 2 m. Conditiile pentru ski n Bansko sunt excelente. Noul teleschi, cu o lungime de 7 km, are o capacitate de pna la 2400 persoane/ora. Lungimea totala a prtiilor este de 65 km. Un numar de 55 de tunuri de zapada asigura un strat constant de zapada pentru perioadele cu mai putine ninsori. n Bansko exista si o prtie de 650 m, care poate fi utilizata si seara, beneficiind de o nocturna moderna. Statiunea are peste 150 de monitori de ski si peste 3000 de echipamente de ski.

Statiunea BOROVETS
Statiunea Borovets, supranumita statiunea Campionilor, este situata la altitudinea de 1300 m, pe muntele Rila (unde se afla cel mai nalt vrf din peninsula Balcanica: vrful Mousala la 2925 m), la 73 km distanta de Sofia. Borovets ofera conditii perfecte pentru ski, atat pentru ncepatori, cat si pentru avansati, precum si pentru pasionatii de biatlon, sarituri cu schiurile, schi fond, snowboard, etc. Statiunea a fost de 2 ori gazda Campionatului mondial de schi alpin. Sezonul de schi dureaza din luna noiembrie si pna n luna mai, temperatura medie a lunii ianuarie fiind de minus 4 grade. Lunigmea totala a prtiilor pentru schi alpin este de 40 km. Capacitatea mijloacelor de locomotie pe cablu este de 14200 persoane/ora!

Statiunea Pamporovo
Statiunea montana Pamporovo este situata la o altitudine de 1650 m n muntii Rodopi. Clima este caracterizata prntr-o iarna blnda, cu o temperatura medie anuala de 5.5o C si 240 de zile nsorite pe an, fiind recunoscuta ca cea mai nsorita statiune montana din Bulgaria. Muntii Rodopi se bucura de o clima temperata din cauza influentelor mediteraneene, ceea ce presupune o iarna mai lunga, dar blnd statiune este ideala pentru schiorii ncepatori. Aproape toate prtiile pornesc din Vrful Snejanka, altitudinea acestora fiind ntre 1926 m si 1400 m. Sezonul de schi ncepe la nceputul lunii decembrie si dureaza pna la sfrsitul lunii aprilie, stratul de zapada ajungnd pna la 2 m. Vrful Snejanka se numara printre cele 100 de obiective turistice ale Asociatiei Nationale de Turism. Prtiile de schi din Pamporovo sunt mpartite pe diferite grade de dificultate (de la gradul verde pentru schiorii ncepatori pna la negru potrivita pentru schiorii cu multa experienta), iar 80% din prtii sunt amenajate cu instalatie automatizata de nzapezire artificiala, ceea cepermite practicarea sporturilor de iarna de la nceputul lunii decembrie pna la finalul lunii aprilie. Lungimea totala a prtiilor este de 37 km. Cea mai potrivita zona pentru practicarea sporturilor de iarna se afla n jurul vrfului Snejanka, la 1926 m altitudine si cuprinde 37 km prtii pentru schi alpin, 25 km prtii pentru alergare pe distanta lunga, prtie pentru snowboard si locuri bune pentru coborri cu sania; exista si o prtie pentru schiat nocturn Snejanka 2, cu o lungime de 1176 m. Ski lifturile au capacitate de aprox. 900 pers/ora. Sporturi de iarna ce pot fi practicate n Pamporovo: schi (prtii pentru toate categoriile de schiori), snowboard (singura pista half pipe din Europa de Sud cu o lungime de 110 m), free ride (stil liber de snowboard si schi), sanii cu motor, patinaj

Harta
Meteo