Sejur zakynthos
Camera 1
+ Adauga camera
Varsta copiilor la
data plecarii?
Aplica
Camera 2
+ Adauga camera - Sterge camera
Varsta copiilor la
data plecarii?
Aplica

Sejur Zakynthos


Zakynthos, cunoscuta si sub numele de Zante este a treia insula ca marime din grupul insulelor Ionice (dupa Corfu si Kefalonia), avnd urmatoarele coordonate: 40 km lungime, 123 km de lungime de coasta, 410 km2 si o populatie de cca 40.000 de locuitori.

Numele insulei vine de la Zakynthos, primul locuitor al insulei, fiul legendarului Dardanus.

Aeroportul international Zakynthos (Dionysios Solomos) se afla la 4 km de capitala insulei.

Clima este blnda, mediteraneeana, verde, n partea de vest a insulei tarmurile sunt stncoase, iar n sud-est se ntind cmpii si munti.

Cele mai populare statiuni de vacanta din Zakynthos sunt: Laganas (ideala pentru tinerii n cautare de distractii), Argassi (statiune pentru tineri, cupluri, familii si copiii mici), Alykes (familii), Alykanas (liniste si relaxare), Kalamaki (plaje curate, hoteluri frumoase) si Agios Nikolas (statiune linistita, potrivita pentru scuba diving).

Plajele din Zakynthos sunt superbe, fiind principalul motiv pentru care turistii vin n numar mare aici. Apa cristalina, de un albastru ireal, contrasteaza minunat cu nisipul auriu, spre deosebire de alte insule grecesti, unde plajele nu au nisip, ci doar pietris. Cele mai frumoase plaje sunt: Navagio, Banana Beach,Porto Zoro, Limnionas (golf stncos), Porto Vromi (golf), Porto Zorro, Keri.

Harta
Meteo